fbInstagram

24. БАЧКА КУП – 1.КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ВАЗДУХОПЛОВНОМ МОДЕЛАРСТВУ

IMG 074238c87d0daafbaac6c04732dcb240 V

У недељу 4. октобра на терену Ранчево код Сомбора одржано је такмичење ваздухопловних моделара у класама Ф1А, Ф1Б, Ф1Ц и Ф1Х – „24.Бачка куп“. Након више покушаја током године, и поред изазова са временским приликама и пандемијом вируса Covid-19, организатор Аероклуб „Сомбор“ је у овом октобарском термину успешно реализовао такмичење на задовољство свих моделара којима је ово била прилика после дужег времена да се нађу на терену.

На такмичењу је наступило око 20 ваздухопловних моделара из клубова из Србије. Најбољи у класи Ф1А, са максималним резултатима у свих пет турнуса, био је Мића Тица из АК „Винг“ из Београда. Друго место је освојио његов клупски колега Ненад Баточанин и треће место Владимир Јовичин из клуба домаћина АК „Сомбор“. У класи Ф1Б наступила су три такмичара од којих је најуспешнији био Светозар Гостојић из АК „Зрењанин“, испред другопласираног Боже Грубића из АК „Нова Пазова“ и трећепласираног Радоја Благојевића из АК „Војка“. У класи Ф1Ц прво место је освојио Стеван Јановић из АК „Сомбор“, друго место Жива Ковачки из АК „Зрењанин“ и треће место Бранко Бијелић из АК „Винг“. Ова тројица такмичара су у првих пет такмичарских турнуса имали максималне највише резултате, па је победник класе одлучен у допунском турнусу.

Прве позиције у све три класе су заузели репрезентативци Србије у ваздухопловном моделарству, чиме су ове године у недостатку великих међународних такмичења, показали свој квалитет на домаћем терену. Боје јуниора у класи Ф1Х су бранили троје јуниора из АК „Сомбор“ – Милан Вукелић, Стефан Настасић и Владимир Волић. Најуспешнији од њих био је Милан Вукелић.

Ускоро ваздухопловне моделаре који се такмиче у овим класама очекује државно првенство, највеће домаће такмичење, које ће се одржати 17.октобра на терену Арадац код Зрењанина у организацији АК „Нова Пазова“.

fer play2014