fbInstagram

АЛЕКСАНДАР ГОДИЋ НАЈБОЉИ У ПРЕЦИЗНОМ ЛЕТЕЊУ ОПШТЕ АВИЈАЦИЈЕ

tn CSC 9582

Титула државног првака у општој авијацији у дисциплини прецизно летење, ове године је отишла у руке пилоту Александру Годићу из Аеро клуба „Наша крила“ из Параћина. Пилот Годић је био најбољи такмичар 25. Првенства моторних пилота Србије у прецизном летењу, одржаном од 25. до 27. септембра на аеродрому „Биково“ код Суботице у организацији Аеро клуба „Иван Сарић“ из Суботице и Ваздухопловног савеза Србије.

На овогодишњем државном првенству у општој авијацији у дисциплини прецизно летење поред првопласираног Александра Годића, друго место је освојио његов клупски колега искусни Томислав Шалетић из АК „Наша крила“ Параћин, а треће место Бранимир Вуковић из клуба домаћина АК „Иван Сарић“ из Суботице. Да би били успешни у генералном пласману, пилоти су најпре морали забележити добре резултате у задацима датим у оквиру унапред одређене маршуте – временска тачност, извиђање и слетање. Тако се оцењивала брзина и тачност пилота, вештина изналажења објеката из ваздуха означених на мапи и прецизност слетања. Александар Годић је имао добар забележен резултат у сваком појединачном задатку, што је резултирало најбољим крајњим резултатом. Поред пехара за државног првака, Годић је понео и прелазни пехар „Иван Сарић“, који се додељивао за победника некадашњег традиционалног спортског такмичења пилота авиона „Меморијал Ивана Сарића“. Одличан домаћин суботички аероклуб је овим такмичењем, поред осталих активности, обележио и 110 година од првог лета авионом чувеног пилота и конкструктора Ивана Сарића.

За спортске пилоте ово је било прво такмичење ове године у дисциплини прецизно летење. Претходно је одржано у јулу месецу такмичење меморијалног карактера у дисциплини рели летење у Трстенику. Ново државно првенство у општој авијацији у другој дисциплини – рели летење, очекује пилоте од 16. до 18. октобра на спортском аеродрому „Дивци“ код Ваљева у организацији Аеро клуба „Ваљево“.

Аутори фотографија: Арпад Дудаш и Сузана Димић

fer play2014