fbInstagram

НАЈАВА: ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У ПАРАГЛАЈДИНГУ У ДИСЦИПЛИНИ ПРЕЛЕТ

aDz9QHaHivXl

Највеће државно такмичење у параглајдингу у дисциплини прелет одржаће се од среде 9. септембра до недеље 13. септембра на Копаонику у организацији Параглајдинг клуба „Голија“ из Рашке и Ваздухопловног савеза Србије. На такмичењу се очекује учешће око 30 најбољих пилота из Србије, а титулу прошлогодишњег државног првака ће бранити Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Air 037“ из Крушевца.

Према програму такмичења, регистрација и отварање такмичења је у среду 9. септембра, а од четвртка 10. септембра до недеље 13. септембра су такмичарски дани. У зависности од временских услова и погодног правца ветра, пилоти ће започињати своје такмичарске задатке са једног од три копаоничких полетишта – „Јадовник“, „Кокоровац“ и „Орлове стене“. Проглашење победника је планирано за недељу 13. септембар.

Државно првенство је уједно и тест такмичење за Светски куп који би требало да се одржи следеће 2021. године на истом месту и у истој организацији. Такође, уз државно првенство Србије требало је на овом месту и у ово време да се одрже и државна првенства Мађарске и Босне и Херцеговине, која би окупила око 150 пилота на Копаонику, међутим ситуација са вирусом Covid-19 је пореметила планове пилотима параглајдера и онемогућила пилоте из окружења да дођу на такмичење.

Без обзира на то, пред домаћим пилотима су четири такмичарска дана, километри прелета и сати проведени у ваздуху, као и титула државног првака у параглајдингу која чека свог будућег власника.

fer play2014