fbInstagram

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ПИЛОТА УЛТРАЛАКИХ ВАЗДУХОПЛОВА У ЋУПРИЈИ

212789296 4205784792848115 7105201518554100683 n

Предстојећег викенда, у суботу 7.августа и недељу 8.августа, на спортском аеродрому у Ћуприји ће се одржати годишњи скуп ултралаке авијације коју чине пилоти ултралаких авиона, моторних змајева и жирокоптера (ултралаких хеликоптера). Пилоти такмичари и чланови аероклубова из Србије ће се овом приликом такмичити за државног првака у овом ваздухопловном спорту. Непосредни организатор и домаћин такмичења је Аеро клуб „Ћуприја“, уз Ваздухопловни савез Србије и подршку Министарства омладине и спорта РС, Спортског савеза Општине Ћуприја и Туристичке организације Ћуприја.

Такмичари ће пред собом имати навигацијски задатак са прецизном брзином, извиђачким задатком и прецизним слетањем. Очекује се учешће око 30 такмичара из целе Србије. Директор и руководилац такмичења је Горан Стојковић из АК „Ћуприја“, иначе координатор за ултралако летење Ваздухопловног савеза Србије, који годинама унапређује и промовише овај вид спортског летења. Поред њега, у улози руководилаца летења и судија ће бити Дејан Беда и Милош Стојковић, искусни пилоти, и вишеструки победници такмичења и освајачи ваздухопловних признања.

Према програму, такмичење почиње у 10 часова, а за све заинтересоване љубитеље ваздухопловства улаз на аеродром у Ћуприји је слободан. Ово ће бити јединствена прилика да се у суботу, поред такмичарског летења – прецизних полетања и слетања учесника, види и летење других ваздухоплова, вештине пилота из Србије, њихове летелице и њихове могућности у ваздуху. Очекује нас прави приказ лепоте спортске авијације, као и доживљај уживања у ваздухопловству, омогућен од стране пилота учесника и домаћина у Ћуприји.

fer play2014