fbInstagram

Меморијал Александар Саша Лепир – 4.коло лиге Србије у прелету параглајдером

5

У одличној организацији Параглајдинг клуба „Еол“ из Краљева од 20. до 22. августа приведена је крају овогодишња такмичарска сезона у параглајдингу у дисциплини прелет, традиционалним Меморијалним такмичењем „А.С.Лепир“, које је уједно било и 4.коло лиге Србије у овом спорту.

На такмичењу су учествовала 32 пилота из Србије, а успешно су реализована три летачка дана са тркама од 52, 76 и 70 километара. Првог и трећег дана такмичења пилоти су стартовали са планине Столови код Краљева, а другог дана је организовано летење са планине Рајац код Љига, у складу са повољним временским приликама.

Најбољи на такмичењу у појединачном пласману је био Марко Милутиновић из Спортског клуба „ФлајФит“ из Београда, што је решило неизвесност у генералном пласману лиге за 2021.годину и Марко је постигнутим резултатима поставио себе на прво место. Друго место у четвртом колу лиге је освојио Владимир Бачанин из ПК „Аир 037“ из Крушевца и треће место Срђан Кесић из АК „Кумулус“ Нови Сад. Екипно су у Краљеву били најбољи пилоти СК „ФлајФит“ из Београда, испред другопласираних пилота ПК „Голија“ Рашка и трећепласираних пилота КСЛиБ „Арес“ из Београда. У адреналин класи је победио Владимир Јовић, друго место је освојио Васо Раденковић и треће место Бобан Ђуровић, сви из ПК „Еол“ Краљево. У спорт класи први је био Бобан Ђуровић, други Милорад Поповић из КВС „Кошава“ Београд и трећи Милан Бујић из ПК „Аир 037“ Крушевац. У фан класи прва позиција је припала такође Бобану Ђуровићу, друга позиција за Милорада Поповића и трећа за Андријану Лочки из Титела, једину представницу дама на овом такмичењу.

fer play2014