fbInstagram

ТРЕЋИ МОРАВА КУП НА АРДЦУ

viber image 2023 06 15 18 43 03 385

 

Да се нађе Трстеник у Банату, успели су моделари из Аеро клуба „Трстеник“, организујући 11.јуна „Морава куп“ – међународно такмичење у ваздухопловном моделарству на терену Арадац код Зрењанина. Ово такмичење које је коло светског купа, организује се трећу годину за редом, у истом викенду када и традиционални „Срем куп“, уз велики број моделара који дођу из различитих крајева света.

Ове године на „Морава купу“ је учествовало око 80 ваздухопловних моделара из око 20 држава. У класи Ф1А (модели једрилица) наступило је 52 такмичара из 17 држава од којих је најбољи био Ненад Батоћанин из Србије. Друго место је освојила Тереза Восејпкова из Чешке Републике и треће место Јан Восејпка такође из Чешке. У класи Ф1Б (модели на погон гумом – гумењаци) најбољи је био искусни Степан Стефанчук из Украјине, друго место је освојио Даниел Цимочовски из Пољске и треће место Олександр Старов из Украјине. У класи Ф1Ц (пењачи) сребрну медаљу је освојио такмичар из Србије  - Жива Ковачки. Прво место у овој класи је освојио Вјачеслав Александров из Украјине, а треће место Ђорђо Венути из Италије.

На овогодишњим „Срем купу“ који је одржан у суботу и „Морава купу“ у недељу, према речима учесника, све је одлично функционисало, па се може рећи да је овај јунски моделарски викенд на Арадцу био приказ како младе организационе снаге, уз подршку старијих и искуснијих, могу да изнесу обавезе овако великих такмичења. Такође, и добар пример како све боље и лакше функционише када се удруже два аероклуба – у овом случају АК „Нова Пазова“ и АК „Трстеник“.

 

 

fer play2014