fbInstagram

НАЈБОЉИ НА 25. БАЧКА КУПУ У ВАЗДУХОПЛОВНОМ МОДЕЛАРСТВУ

IMG dd7b837442684da425e2f593fc20252e V (003)

На традиционалном ваздухопловно моделарском такмичењу 25. по реду „Бачка купу“, одржаном у недељу 20. јуна у Сомбору, учествовало је 36 такмичара јуниора и сениора из Мађарске, Америке, Босне и Херцеговине и Србије, у организацији Аеро клуба „Сомбор“. Они су се такмичили у категоријама слободнолетећих модела у дисциплинама Ф1А, Ф1Б, Ф1Ц и Ф1Х. Такмичење је било међународног карактера, а такође и 1.коло лиге Србије у класама Ф1А,Б,Ц.

У дисциплини Ф1А (модели једрилица) наступило је 18 такмичара и након шест такмичарских серија најуспешнији је био Халас-Сабо Иштван из Мађарске. Друго место је освојио Ђорђи Васас такође из Мађарске, а треће место Владимир Миљуш из АК „Сомбор“. У овој дисциплини је учествовало укупно шест јуниора. Најбољи од јуниора су: 1.Халаш-Сабо Левенте из Мађарске, 2.Стефан Настасић из АК „Сомбор“ и 3. Владимир Волић из АК „Сомбор“. У дисциплини Ф1Б (модели на погон гумом) од четири такмичара прва три места су заузели моделари из Србије: 1.Радоје Благојевић, АК „Војка“, 2.Светозар Гостојић, АК „Зрењанин“, 3.Божо Грубић, АК „Нова Пазова“. У дисциплини Ф1Ц (пењачи) прво место је освојио Жива Ковачки из АК „Зрењанин“, друго место Бранко Бијелић из АК „Винг“ Београд и треће место Драган Лакић из истог клуба. Дисциплина Ф1Х (модели мањих једрилица) окупила је 10 такмичара из Мађарске, Босне и Херцеговине и Србије, од којих пет јуниора. Све три прве позиције су заузели моделари сениори из Мађарске: 1.Хорват Саболч, 2.Петер Мороч, 3.Гергељ Немет. Међу јуниорима је најуспешнији био Нимрод Немет из Мађарске, испред другопласиране Кристине Селак из АК „Сомбор“ и трећепласираног Стефана Настасића из истог клуба.

Следеће такмичење за моделаре који се такмиче у овим дисциплинама је највеће државно такмичење – првенство Србије, које ће се одржати 11.јула на терену Арадац у организацији АК „Зрењанин“.

fer play2014