fbInstagram

НАЈБОЉИ ПИЛОТИ СРБИЈЕ У ПРЕЦИЗНОМ ЛЕТЕЊУ

IMG 7933

 

Томислав Шалетић из Аеро клуба „Наша крила“ из Параћина нови је државни првак у општој авијацији у дисциплини прецизно летење. Ову титулу је освојио на 28. Државном првенству моторних пилота Србије у прецизном летењу, одржаном од 8. до 10. септембра на спортском аеродрому Давидовац код Параћина у организацији АК „Наша крила“ Параћин и Ваздухопловног савеза Србије, и уз подршку Општине Параћин. Могло би се рећи да је на овом првенству победило искуство, јер пилот Шалетић има забележених 1700 летења у спортској каријери, дугогодишњи је такмичар у овом ваздухопловном спорту, репрезентативац и вишеструки државни првак, а тренутно и председник Комисије за општу авијацију ВСС.
Друго место у генералном пласману је освојио пилот из АК „Трстеник“ Дејан Сарић, који је био најбољи у задатку временска тачност. Треће место је освојио најмлађи пилот из клуба домаћина из Параћина Никола Наумовић, који је до сада забележио 310 сати летења, а који је успео да освојио прво место у задатку прецизно слетање. Поред задатака временска тачност и прецизно слетање, пред пилотима је био и задатак извиђање, у коме је најуспешнији био Ника Адамов из АК „Кикинда“.
На такмичењу је учествовало седам пилота из Кикинде, Трстеника, Зрењанина и Параћина. Пред пилотима опште авијације је ускоро нова борба за најбоље у држави, на предстојећем државном првенству у рели летењу у Зрењанину.

 

IMG 7869 IMG 7854

IMG 7925

IMG 7892

fer play2014