fbInstagram

ОСМИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ СПОРТА

IMG 0407

Овогодишњи слоган Сајма спорта – „Сајам спорта спаја све(т)“ показао је да је управо то основни задатак и сврха ове манифестације. Јер, заиста, на Сајму спорта, одржаном од 22. до 24. новембра у Хали 1 Београдској сајма „спојили“ су се сви спортови на једном месту, спојила су се знања и искуства спортских стручњака, тренера, спортских радника, представника спортских организација, и „спојила“ су се деца и спортисти из различитих спортова приказујући своје спортове и дисциплине којима се баве. Тако смо на штанду Ваздухопловног савеза Србије могли видети децу која се баве америчким фудбалом а интересују се за трке дроновима, децу која тренирају одбојку а интересују се за скокове падобраном, родитеље чија деца тренирају кошарку, а волели би да се њихова деца баве и ракетним и ваздухопловним моделарством, припаднике војске Србије који се баве спортом у војсци и интересују се за ваздухопловне спортове… Сваки спортски радник и учесник у систему спорта је приказао оно најбоље што његов спорт нуди, а посетиоци су имали прилику да сакупе нова сазнања и определе се који ће спорт заокупљати њихову пажњу убудуће.

Према статистикама организатора, Сајам спорта је током три дана дружења посетило око 80.000 људи,  а могло се видети све што у Србији постоји од спортова - преко 60 спортова и активационе зоне где су се могли пробати спортови - две вештачке стене, картинг стаза, симулатори за скијање, полигони за атлетику, стреличарство, сквош, корфбол, практично стрељаштво, терени за борилачке спортове, рукомет, кошарку, одбојку, фудбал, бадминтон, стони тенис, снукер, пикадо и други.

Ваздухопловни савез Србије и ваздухопловни спорт су представили спортисти и спортски радници свих осам спортова – балонарство, падобранство, једриличарство, параглајдинг, ултралаколетење, моторно летење, ваздухопловно и ракетно моделарство, а посебно интересовање је привукла једна од новијих ФАИ поддисциплина моделарства – дронови и приказ трка дроновима.

Фотографије: ВСС и РЦ Дрон Србија

fer play2014