fbInstagram

ПОЧЕТАК ТАКМИЧАРСКЕ СЕЗОНЕ ПРЕЛЕТА ПАРАГЛАЈДЕРОМ

DSC 0975

Од 2. до 5.јуна у Вршцу је одржано међународно такмичење „Вршац Опен“, уједно и 1.коло лиге Србије у прелету параглајдером и званични овогодишњи почетак такмичења у овој параглајдинг дисциплини. Одличан организатор Клуб слободног летења и бициклизма „Арес“ из Београда, традиционално је пружио одличне услове за летење и такмичење 70 пилота. Такође, повољне временске прилике су дозволиле извођење три такмичарска задатка, од по преко 60 километара прелета по дану.

Победник овог такмичења је био Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Air 037“ из Крушевца, испред другопласираног Предрага Дудића из ПК „Голија“ Рашка и трећепласираног Павла Павловића из ПК „Соколица“ Косовска Митровица. Ништа мање успешни су били и Жељко Овука, Александар Пешић, Срђан Кесић, Марко Милутиновић и Милан Стевић, са врло малим бодовним заостатком иза првопласираних. Жељко Овука из КСЛиБ „Арес“ је победио у два задатка, али нешто лошији резултат у првом такмичарском дану га је у генералном пласману довео на четврту позицију, док је првопласирани Владимир Бачанин био константно добар у сва три задатка.

Екипно од укупно 17 клубова, прво место је освојио КСЛиБ „Арес“ Београд, друго место ПК „Голија“ Рашка и треће место ПК „Еол“ Краљево. Међу јуниорима најуспешнија је била Сара Ловрец из Хрватске, друго место је освојио Ђорђе Лазаревић из Србије, а треће место Милан Палангетић из Босне и Херцеговине. У адреналин класи прво место је освојио Јосип Осман из Хрватске, друго место Небојша Росић из Србије и треће место Васили Павлов из Бугарске. Небојша Росић је био најбољи у спорт класи, испред Васили Павлова на другом месту и Саре Ловрец на трећем месту. У фан класи најбољи је био Денис Марушић из вршачког клуба, испред Бориса Миловановића колеге из Вршца и трећепласираног Славена Бобана из БиХ.

Након овог окупљања, пилоте параглајдера очекује важно такмичење - друго коло лиге у Краљеву од 5. до 10.јула, када ће се одржати и државно првенство.

Фотографије:

 

 

 

fer play2014