fbInstagram

Успех српских параглајдериста у Турској

viber image 2023 05 02 11 17 25 693

Од 27. до 30.априла у Алањи у Турској је одржано друго коло светског купа у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање. Учествовало је 88 пилота и 19 екипа, од којих су пилоти из Србије освојили екипно прво место.

Након седам серија полетања и прецизних слетања, екипа Србије у саставу Милош Тимотић, Драган Попов, Дејан Валек и Иван Павлов заузела је златну позицију, у конкуренцији најбољих светских пилота. Србију је представљао и искусни Горан Ђурковић, који је колегијално био ван екипног пласмана, јер правила прописују четворочлани састав екипа.

И појединачно пилоти из Србије су били одлични, па је од 88 пилота Милош Тимотић имао трећи најбољи резултат. Треће место је поделио са такмичарима из Индонезије и Немачке, па је Драган Попов заузео шесто место, иако је имао четврти најбољи резултат. Дејан Валек је заузео 15.место.

Такмичење у Алањи је било друго коло светског купа, након кога следе током године такмичења у Казахстану, Индонезији и Немачкој.

Подсећамо, прошле 2022.године екипа Србије је била најбоља у генералном пласману, а Драган Попов је освојио прво место појединачно, Горан Ђурковић треће, а Дејан Валек и Милош Тимотић четврто место од 187 такмичара.

Фото: Горан Ђурковић

 

fer play2014