fbInstagram

ПИЛОТИ ИЗ ПАРАЋИНА ПОБЕДНИЦИ „МЕМОРИЈАЛА ПИЛОТ МИХАЈЛО ПЕТРОВИЋ“

2

На такмичењу у рели летењу, одржаном у част првог српског пилота Михајла Петровића,  4.јула на спортском аеродрому у Трстенику, најуспешнија је била посада Аеро клуба „Наша крила“ из Параћина – Томислав Шалетић и Никола Наумовић. Тандем из Параћина је управљајући авионом „Утва-75“ показао да је спој младости и искуства, прави рецепт за добар резултат, те је освојено прво место у конкуренцији од седам посада пилота из Србије.

У организацији Аероклуба „Трстеник“, пилоти из Ваљева, Сомбора, Параћина, Смедерева, Ћуприје и домаћина Трстеника, су се такмичили у задацима извиђања, временске тачности и прецизног слетања. У укупном пласману, поред победника из Параћина, друго место је освојила посада Аеро клуба „Смедерево“ (Владимир Спасић и Борис Тацковић), а треће место посада Аеро клуба „Ћуприја“ (Дејан Беда и Горан Стојковић). Међу пилотима, боје дама је бранила Оливера Кнежевић из Аеро клуба „Ваљево“. За један бод заостатка иза трећепласираних, четврто место су заузели пилоти из Аеро клуба „Трстеник“ (Сарић и Милутиновић).

Такмичарски су  летели са спортског аеродрома у Трстенику, преко Груже, Влакче, Врњачке Бање, са повратком на почетни аеродром. Изнад села Влакча, родног места Михајла Петровића, извршен је почасни заокрет у славу овог великана ваздухопловства. Ово меморијално такмичење је као и претходне године показало да садашњи изврсни пилоти спортске авијације чувају сећање на своје претходнике од којих је све кренуло и који су им крчили пут којим данас иду. У овом случају пилотске посаде са такмичења у Трстенику су својим примером показали да поред неговања традиције, негују и данас општу авијацију на својим аеродормима и у својим срединама, како као такмичари, тако и као руководиоци својих аеро клубова и спортских удружења.

fer play2014