fbInstagram

ПОБЕДНИЦИ 1.КОЛА ЈУНИОРСКОГ И СЕНИОРСКОГ КУПА У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ

18

Аеро клуб „Сремска Митровица“ и спортски аеродром Велики Радинци угостили су у суботу 4.јула око 20 ракетних моделара из пет аеро клубова, на такмичењу 1.кола Купа Србије за сениоре и јуниоре у ракетном моделарству.

Ракетно моделари су се такмичили у две категорије  - класа С3 ½ А (модели ракета са падобраном) и класа С6 ½ А (модели ракета са тракама). Вредновало се умеће израде модела ракете и лансирање, који директно утичу на дужину трајања ракете, што је мерило доброг резултата. Победник је такмичар чији модел најдуже остане у ваздуху. Резултати се збрајају након изведене три серије лансирања модела, а по потреби у случају неколико једнаких резултата, реализује се допунска такмичарска серија.

У класи С3А (ракете са падобраном) у сениорској категорији је победио Емил Драгин из АК „Ада“. Друго место је освојио Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун и треће место Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“. Међу јуниорима у овој класи најбоља је била Бојана Јевтић из АК „Сремска Митровица“, испред другопласиране Марије Шупић из АК „Живица Митровић“ Бела Црква и трећепласираног Милана Живанова из истог клуба. Екипно су били најуспешнији сениори АК „Ада“, друго место су освојили сениори из АК „Живица Митровић“ Бела Црква и треће место екипа АК „Кикинда“. Јуниори АК „Живица Митровић“ Бела Црква су били најбољи у овој категорији, док је јуниорско друго место екипно припало АК „Ада“ и треће место екипно јуниорима АК „Сремска Митровица“.

У класи С6А (ракете са траком) прво место појединачно је понео сениор Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун, репрезентативац Србије у ракетном моделарству. Друго место је освојила Кристина Чипчић из АК „Кикинда“, а треће место Мирослав Петровић из АК „Живица Митровић“ из Беле Цркве. Најбољи јуниори у овој категорији су сви такмичари АК „Сремска Митровица“ - Вук Мрваљевић на првој позицији, Анђела Терзић на другој позицији и Бранислав Јевтић на трећој позицији. Екипно у сениорској категорији прво место су освојили ракетни моделари АК „Живица Митровић“ Бела Црква, друго место АК „Ада“ и треће место АК „Фрањо Клуз“ Земун. Екипно убедљиво прво место за јуниоре АК „Сремска Митровица“, друго место за другу екипу истог клуба и треће место за АК „Живица Митровић“ Бела Црква.

Овим такмичењем је, у специфичним условима у нашој држави и ситуацији са пандемијом вируса Covid-19, започета сезона такмичења у ваздухопловној дисциплини ракетног моделарства. Одлична организација АК „Сремска Митровица“ на спортском аеродрому Велики Радинци код Сремске Митровице, је дала подстрек осталим организаторима и такмичарима да се овогодишњи Куп Србије за сениоре и јуниоре у ракетном моделарству настави и да нова моделарска лица уђу и храбро корачају светом ракетног моделарства. 

fer play2014