fbInstagram

ПОБЕДНИЦИ ЛИГЕ СРБИЈЕ У ВАЗДУХОПЛОВНОМ МОДЕЛАРСТВУ

257261252 4773773786006687 7691082266429447566 n

Претходна два викенда новембра месеца, одржана су два кола лиге Србије у ваздухопловном моделарству у класама Ф1АБЦХ у Трстенику и Зрењанину, након претходно током године одржана два кола у Сомбору и Зрењанину. Најпре је у Трстенику у организацији АК „Трстеник“ 13.новембра одржано такмичење 10.Меморијал Иван Шекуларац, као треће коло лиге Србије, а затим 21.новембра у организацији АК „Винг“ Београд на Арадцу у Зрењанину Винг куп, као четвро и завршно коло лиге у овим моделарским дисциплинама.

АК „Трстеник“ наставио је са традицијом организовања меморијала у сећање на трагично страдалог пилота из Трестеника - Ивана Шекуларца, те је организовао такмичење за ваздухопловне моделаре, које је било треће коло лиге Србије.  На спортском аеродрому у Трстенику су се окупили најбољи моделари из окружења, те су поред домаћих учешће узели и моделари из Хрватске, Северне Македоније, Бугарске и Босне и Херцеговине. У категорији Ф1А најуспешнији био је Славко Савић из АК „Нова Пазова“, испред другопласираног Ненада Батоћанина из АК „Винг“ Београд и трећепласираног Небојше Стошића из АК „Кавадарци“ С.Македонија. У категорији Ф1Б победу је однео Светозар Гостојић из АК „Зрењанин“, који је освојио Трофеј Ивана Шекуларца за укупно најдужи лет на такмичењу. На другом месту у овој категорији нашао се Божо Грубић из АК „Нова Пазова“, док је трећепласирани био Сонибој Сабо из АК „Сплит“. После АК „Трстеник“, АК „Винг“ из Београда је организовао традиционални Винг куп, који је био и завршно коло лиге Србије за 2021.годину. На такмичењу је најбољи у класи Ф1А био Ненад Батоћанин из клуба домаћина, друго место је освојио Радоје Благојевић из АК „Војка“ и треће Славко Савић из АК „Нова Пазова“. У класи Ф1Б први је био Божо Грубић, други Радоје Благојевић и трећи Слободан Милић. У класи Ф1Ц Драган Лакић из АК „Винг“, други Стеван Јановић из АК „Сомбор“ и трећи Милан Павлов из АК „Утва“ Панчево.

Када су се у генералном пласману за 2021.годину збројили резултати са такмичења „Бачка куп“ Сомбор, „Пан куп“ Зрењанин и ова два такмичења у Трстенику и Зрењанину, поредак најбољих је био следећи. У класи Ф1А од укупно 15 такмичара прву позицију је заузео Ненад Батоћанин из АК „Винг“ београд, друго место Радоје Благојевић из АК „Војка“ и треће место Славко Савић из АК „Нова Пазова“. У класи Ф1Б од пет такмичара, нјабољи је био Божо Грубић из АК „Нова Пазова“, друго место је освојио Светозар Гостојић из АК „Зрењанин“ и треће место Радоје Благојевић. У класи Ф1Ц од четири такмичара прво место је освојио Драган Лакић из АК „Винг“, друго место Жива Ковачки из АК „Зрењанин“ и треће место Милан Павлов из АК „Утва“ Панчево.

fer play2014