fbInstagram

ПОБЕДНИЦИ ПРВОГ КОЛА СЕНИОРСКОГ И ЈУНИОРСКОГ КУПА У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ

5

Почетак сезоне такмичења ракетних моделарса обележило је такмичење 1.кола сениорског и јуниорског купа, одржано у суботу 8.маја на спортском аеродрому Велики Радинци код Сремске Митровице у непосредној организацији Аеро клуба „Сремска Митровица“. Учествовало је укупно 36 сениора и јуниора из шест српских аероклубова из Кикинде, Аде, Београда, Беле Цркве, Банатског Карловца и Сремске Митровице.

У класи С31/2А (модели ракета са падобраном) прво место од 15 сениора такмичара је освојио Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ из Земуна, репрезентативац Србије у ракетном моделарству. Срђан Радашин из АК „Ада“ је освојио друго место, док је трећу позицију заузео Зоран Катанић из клуба домаћина АК „Сремска Митровица“. Убедљиву победу међу јуниорима у овој класи је однео Лука Греберановић из АК „Живица Митровић“ Бела Црква, испред Дуње Мрваљевић из АК „Сремска Митровица“ на другој позицији и свог другара из клуба из Беле Цркве Виктора Витомирова на трећој позицији. Екипно најуспешнији сениори у класу С31/2А су били такмичари из Беле Цркве (Дејан Жак, Зорана Николић и Ђурица Витомиров). Друго место су освојили такмичари АК „Ада“ и треће место такмичари АК „Сремска Митровица“. Победнички јуниорски тим у овој класи су чинили млади спортисти из АК „Сремска Митровица“ (Никола Дивљак, Бранислав и Бојана Јевтић). Друго место су заузели јуниори АК „Живица Митровић“ из Беле Цркве и треће место друга екипа јуниора АК „Сремска Митровица“.

У класи С61/2А (модели ракета са траком) најуспешнији међу сениорима је био Зоран Катанић из АК „Сремска Митровица“, један од најискуснијих такмичара, наставник ракетног моделарства и репрезентативац Србије. Друго место је освојио Дејан Жак из АК „Живица Митровић“ из Беле Цркве и треће место Немања Радашин из АК „Ада“. Међу јуниорима у овој класи у појединачном пласману потпуна доминација АК „Сремска Митровица“ – 1.Невена Ристивојевић, 2.Филип Радновић, 3.Бојана Јевтић. Екипно су најуспешнији били сениори из Беле Цркве, испред колега из Сремска Митровице на другој позицији и Аде на трећем место. Међу јуниорима прве три позиције екипно за три екипе од по три члана младих спортиста из Сремске Митровице.

Следеће, друго коло јуниорског и сениорског купа, ракетне моделаре очекује на терену Арадац код Зрењанина у организацији АК „Фрањо Клуз“ из Земуна.

fer play2014