fbInstagram

ПРОКУПЉЕ ОПЕН – 3.КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ПАРАГЛАЈДИНГУ

42816044 984091548445769 2670344913551360000 n

Прокупље и Удружење екстремних спортова „Топлица“ биће домаћини пилотима параглајдера у оквиру такмичења „Прокупље Опен“ у прецизном слетању параглајдером на циљ. Такмичење које је уједно међународног карактера и последње коло лиге Србије у овој дисциплини у 2021.години, одржаће се у суботу 6. и недељу 7. новембра на параглајдинг полетишту „Грчки млин – Грабак“ код Прокупља.

Такмичари из Србије и инострани пилоти ће се надметати за најпрецизнијег у летењу параглајдером предстојећег викенда у више такмичарских серија које ће бити организоване у зависности од временских услова. Тренутно, након одржана два кола лиге у Вршцу и Сремској Митровици и изведених 11 серија летења, највишу позицију у лиги заузима Иван Павлов из АК „Кумулус“ Нови Сад, а у стопу га прате колега из клуба Дејан Валек и Слободан Малетић из Клуба ваздухопловних спортова „Кошава“ Београд. Екипно прву позицију за сада држи АК „Кумулус“ Нови Сад, појединачно у спорт класи Љубиша Станковић из Новог Сада, а међу јуниорима Димитрије Малетић из КВС „Кошава“ Београд. Такмичење у Прокупљу ће одлучити ко је најбољи, што ћемо знати на проглашењу у недељу у вечерњим часовима.

Ово ће бити јединствена прилика за све из Топличког округа да се упознају са овим ваздухопловним спортом и да виде како изгледа такмичење у прецизном слетању, па су добродошли посетиоци и публика, како на полетишту, тако и на слетишту код циља такмичења. Задатак пилота ће бити да уз помоћ параглајдера слете са надморске висине од 460 метара на центар циља пречника само два центиметра, а задатак домаћина да организација протекне у најбољем реду уз добро дружење, фер и спортску атмосферу.

 

fer play2014