fbInstagram

ПРВИ МОРАВА КУП У ВАЗДУХОПЛОВНОМ МОДЕЛАРСТВУ

28894271901 ec9066d072 o

Пред ваздухопловним моделарима који се такмиче у слободнолетећим моделима класе Ф1 је прави „такмичарски“ викенд. Након „38. Срем купа“, који ће се одржати у суботу 5. јуна у Арадцу код Зрењанина, у недељу 6.јуна на истом месту следи „1.Морава куп“ у организацији Аеро клуба „Трстеник“.

Иако АК „Трстеник“ поседује богато искуство у организацији ваздухопловно моделарских и дугих ваздухопловних такмичења, овога пута ће се опробати у организацији такмичења ван свог матичног аеродрома у Трстенику, те се у недељу сели из централне Србије у Војводину, где ће бити својеврстан сусрет ваздухопловних моделара. Такмичење почиње у девет часова и после регуларних и финалних турнуса, за 17 часова је планирано проглашење најуспешнијих такмичара.

„1.Морава куп“ је отворено међународно такмичење и део календара ВСС и ФАИ (Светске ваздухопловне федерације), па ће наступити такмичари из Србије, као и моделари из држава из окружења. Такмичиће се у категоријама Ф1А, Ф1Б, Ф1Ц, Ф1Х и Ф1Q.

Сви такмичари ће овом приликом на истом месту имати два такмичења у два дана и прилику да тиме започну овогодишњу моделарску сезону у овим категоријама, а сви љубитељи ваздухопловства и аеромоделарства који крену пут Зрењанина, моћи ће у оближњем Арадцу да се упознају са активностима ваздухопловних моделара.

fer play2014