fbInstagram

НОВИ ДРЖАВНИ ПРВАЦИ У ПАДОБРАНСТВУ

Након пет дана извођења падобранских скокова на спортском аеродрому Ченеј код Новог Сада, од 10. до 15. јула, добили смо државне прваке у класичним дисциплинама – скокови на циљ и фигуре.

Након пет дана извођења падобранских скокова на спортском аеродрому Ченеј код Новог Сада, од 10. до 15. јула, добили смо државне прваке у класичним дисциплинама – скокови на циљ и фигуре.

У појединачној конкуренцији у генералном пласману од укупно 21 такмичара, прво место је освојио Слободан Терзић из Падобранског клуба „Грифон“ из Београда. Другу позицију је заузео Мирољуб Јанићијевић из Падобранске екипе Војске Србије „Небеске видре“ и треће место Слободан Марковић из ПК „Грифон“.

Најбоља екипа 59. Државног првенства Србије у падобранству је Падобрански клуб „Грифон“, испред другопласиране екипе ПЕВС „Небеске видре“ и трећепласиране екипе Аероклуба „Наша Крила“ из Параћина.

У скоковима на циљ најбољи је био Мирољуб Јанићијевић. Друго место је освојио Александар Цветковић из АК „Смедерево“, а треће место Слободан Терзић из ПК „Грифон“.

Љубиша Наумовић из АК „Наша Крила“ из Параћина је заузео прво место у фигуративним скоковима, испред Слободана Терзића на другом месту и Слободана Марковића на трећем месту.

Непосредни организатор првенства, Падобрански клуб „Грифон“, беспрекорно је организовао читав догађај у сарадњи са Ваздухопловним савезом Србије и уз подршку МУП РС и ПТЈ. Поред такмичара из земље, угошћени су и падобранци из Русије, Бугарске и Црне Горе, који су се такмичили у оквиру Отвореног падобранског првенства, које је истовремено одржано.

У отвореној женској конкуренцији прво место су поделиле Радмила Ђурић из ПЕВС „Небеске видре“ и Светлана Симић из АК „Наша крила“, док је треће место освојила Ана-Марија Грубач, такмичарка из Црне Горе. У јуниорској конкуренцији сва три прва места су отишла младим падобранцима из Русије. Слободан Терзић из ПК „Грифон“ је освојио прво место у генералном пласману отворене конкуренције, испред другопласираног Мирољуба Јанићијевића из ПЕВС „Небеске видре“ и трећепласираног Слободана Марковића из ПК „Грифон“. Екипно је прво место заузео тим из Русије, друго место ПК „Грифон“ и треће место ПЕВС „Небеске видре“.

Најбоље падобранце Србије тек очекује највеће овогодишње такмичење - шест репрезентативаца ће наступити на Европском падобранском првенству у класичним дисциплинама, које се одржава од 22. до 26. августа у Русији.

Све резултате такмичења можете преузети овде.

{AG}59-padobransko{/AG}

fer play2014