fbInstagram

У БАЊА ЛУЦИ КАО КОД КУЋЕ

Resized071

На 33. светском првенству у падобранству, које се одржало протекле недеље у Бања Луци, репрезентација Србије освојила је 10. место у укупном пласману. У дисциплини прецизно слетање, наш национални тим освојио је 17. место. Прва три места у овој дисциплини, остала су резервисана за светске велесиле у пољу ваздухопловства. Русија, Кина и Словенија, узели су одличја на овој великој падобранској смотри.  У укупном пласману, златну медаљу однела је репрезентација Чешке, светски вицешампиони од ове године су Руси, док је бронзано одличје припало екипи из Белорусије.

Resized071

У БАЊА ЛУЦИ КАО КОД КУЋЕ

На 33. светском првенству у падобранству, које се одржало протекле недеље у Бања Луци, репрезентација Србије освојила је 10. место у укупном пласману. У дисциплини скок на циљ, наш национални тим освојио је 17. место. Прва три места у овој дисциплини, остала су резервисана за светске велесиле у пољу ваздухопловства. Русија, Кина и Словенија, узели су одличја на овој великој падобранској смотри.  У укупном пласману, златну медаљу однела је репрезентација Чешке, светски вицешампиони од ове године су Руси, док је бронзано одличје припало екипи из Белорусије.

-          Наш циљ је био  да сачувамо рејтинг који ужива наша репрезентација у свету падобранства. Били смо свесни да је веома тешко, иза себе оставити светске велесиле у падобранству. Ипак се ми не можемо мерити са земљама које имају много већу економоску моћ и које улажу у своје ваздухопловце немерљиво више средстава. Уздали смо се у наше спортско искуство и српски инат, који су нам се донекле и исплатили, јер смо иза себе ипак оставили неколико много развијенијих земаља од наше. – Изјавио је Мирољуб Јанићијевић, репрезентативац Србије.

Наш најбоље пласирани такмичар био је Љубиша Наумовић, који је освојио 43. место, док је  Светлана Симић освојила 32. место у женској конкуренцији. Поред њих, репрезентацију Србије чинили су Слободан Терзић, Драган Обрадовић, Синиша Мићић, Радмила Ђурић и јуниор Стеван Милетић

Домаћини првенства из Босне и Херцеговине, односно Републике Српске, потрудили су се да сачувају традицију и препознативост гостопримства локалност становништва. Да се српски репрезентавицци осећају као код куће, побринула се публика већ на самом отварању такмичења. Највећи аплауз и овације уследио је управо за време дефилеа српског националног тима, што је изазвало изненађење званичника страних земаља, који нису упућени у дешавања на нашим просторима. 

{AG}2014/padobranstvo/SP_Banja_Luka{/AG}

fer play2014