fbInstagram

ЛАНСИРАЊЕ РАКЕТА У СРЕМУ

18669076178 cc880ec92e

Протеклог викенда (13-14. јун) одржан је традиционални Сирмијум куп, а уједно и Светски куп у ракетном моделарству на аеродрому „Велики Радинци“ у близини Сремске Митровице. Организатор овог такмичења био је Аеро клуб „Сремска Митровица“.

У изузетно тешким временским условима, када је жива у термометру далеко прелазила 30. степен целзијуса, домаћини су се потрудили да све протекне у савршеном реду. Близу 60 такмичара у пет класа, надметало се за победника јубиларног петнаестог Сирмијум купа. Најбоље пласирани ракетни моделар Сирмијум/Светског купа у 2015. години у класи С9А био је Антонио Петров из Бугарске. У стопу га је пратио земљак Иван Ивелин Стефанов освојивши сребрну медаљу, док је бронза припала такмичару из Словеније Митји Жгајнеру.

У класи С4А наше југоисточне комшије, показале су апсолутну доминацију. Билгин Илхан, Антонио Петров и Василев Стефан Христов из Бугарске, освојили су прва три места. Наши моделари су ипак поправили генералну слику у класи С6А у којој су Миодраг Чипчић и Саша Петровић освојили треће и друго место. Злато у овој класи је нашем такмичару измакло за само седам поена, а освојио га је такмичар из Словеније Митја Жгајнер.

У класи С7, све три медаље, припале су домаћим такмичарима. Златом се окитио Михаило Петровић, док је Делорија Дехељан освојила сребро, а Живан Јосиповић бронзу. Митја Жгајнер из Словеније тријумфовао је у класи С8Е/П.

Велику срдачност, добродошлицу и одличну организацију, приредили су ваздухопловци из АК „Сремска Митрвица“. Секретар клуба и члан жирија на овом такмичењу Драган Јевтић, кратко је изјавио:

-          Драго ми је да видим овако лепу слику на нашем аеродрому. Поносан сам на наш клуб и његове чланове, јер смо се заиста потрудили да све прође у најбољем могућем реду. Једино ми је мало криво што представници ВСС, због неспоразума, нису дошли на први дан такмичења када су организација и такмичење било много комплекснији, али надам се да ћемо то у будућности исправити. – казао је Јевтић.

Наредно велико такмичење наше најбоље моделаре очекује већ у августу. Европско првенство  се ове године у августу одржава у месту Лвив у Украјини. 

Комплетне резултате са овог такмичења, можете преузети овде.

 

myFlickr

fer play2014