fbInstagram

СВЕТСКИ КУП У БЕЛОЈ ЦРКВИ

IMG 4259 compressed

 Овог викенда, 18. и 19. јуна, аеро клуб “Живица Митровић“ организује Први „Бела Црква Куп“ у ракетном моделарству на терену аеродрома Црвена Црква. Клуб је по први пут домаћин овакве манифестације али се до сада показао као искусан домаћин на колима лиге јуниора и сениора девет пута и на једном државном првенству.

            На овом такмичењу се очекује око 50 такмичара из земље и из иностранства. „Што се тиче наших такмичара ту су готово сви наши репрезентативци - што јуниори и сениори, па ће ово бити својеврсна проба пред Украјину и Светско првенство, а селектор ће имати увид у спремност такмичара на терену - Михајла Петровића, Зорана Катанића и јуниора Дејана Жака“, каже Златко Жак из организације такмичења.

            Категорије су: С-4 увек симпатични мали ракетоплани, С-6 традиционално најмасовнија категорија траке (или стримери), С-7 најлепша категорија - космички модели, С-9 необични жирокоптери и С-8 ЕП најтежа, али и ништа мање лепа категорија.

            Клуб се потрудио да ово такмичење прође у што бољој атмосфери и спортском духу, па је обезбеђено изузетно лепо ноћење на главном градском језеру (једном од седам колико их има Бела Црква).

fer play2014