fbInstagram

Одржан Бела Црква куп

20160619 135832

На такмичењу за светски куп у ракетном моделарству наши моделари освојили су завидне позиције

        Аероклуб “Живица Митровић“ је 18. и 19. јуна организовао први “Бела Црква“ светски куп у ракетном моделарству на терену аеродрома “Црвена Црква“, где је учествовао 51 такмичар из Бугарске, Словеније и Србије. Паралерно са тим одржан је јуниорски и сениорски куп Србије на којем су учествовали клубови из Беле Цркве Банатског Карловца, Кикинде, Нове Пазове, Сремске Митровице, Косовске Митровице, Аде и Земуна у јако пријатној и првенствено такмичарској атмосфери.
        На такмичењу светског купа, наши такмичари су освојили завидне позиције. У класи С4А, наш Лука Воларевић освојио је прво место, иза њега је Зоран Катанић, док је трећу позицију заузео Василев Христов из Бугаске. У класи С6А, златна медаља је опет отишла у руке нашег такмичара Мирослава Петровића, док су Стојанов Тошко и Борис Леков из Бугарске освојили сребро и бронзу. У класи С7, све медаље су завршиле у рукама српских такмичара – Миодрага Чипчића, Кристине Чипчић и Јована Јосиповића. У класи С8Е-П гости су однели све награде, па су медаље завршиле око врата Митје Жгајнера, Ангела Тонева и Николаја Пејчева. Словенци су били запажени у класи С9А- Митја Жгајнер и Жига Пукшић освојили су прва два места, а Борис Леков из Бугарске треће место.
        „Испитивале су се могућности и карактеристике модела а и спремност екипа и појединаца за неке наредне успехе. Уједно је то била и припрема самих репрезентативаца за наредно Светско првенство у Украјини. Клуб се захваљује Ваздухопловном савезу Србије, Спортском савезу Бела Црква, Туристичкој организацији Бела Црква, Јавном комуналном предузећу Бела Црква, “Караш Комерц Црвена Црква“, продавници “Дугме“, господину Драгану Тикићу, ТВ Банат, Техничкој Школи “Сава Мунћан“ и била“Оаза“, као и свим пријатељима и колегама који су помогли ово такмичење“, каже Златко Жак из организације такмичења, сигуран да се светски куп изнова организује у њиховом месту и идуће године.
        На такмичењу за лигу Србије, у класи  С-6 1/2 A најбољи су били Мирослав Петровић из АК „Живица Митровић“, Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“ и Михајло Петровић из земунског аероклуба, док су екипно најбољи били клубови АК „Живица Митровић“, „Фрањо Клуз“ и „Ада“. У класи С4А најбољи су били Лука Воларевић (АК „Фрањо Клуз“, Земун), Зоран Катанић (АК „Сремска Митровица“) и Михаило Петровић (АК „Фрањо Клуз“, Земун). Најбоље екипе у овој класи су биле из Земуна, Сремске Митровице и Беле Цркве.

 

fer play2014