fbInstagram

ПРВА РАКЕТАШКА МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ НА СП

Јуниор, Дејан Жак освојио је прву медаљу за Србију на Светском првенству у ракетном моделарству у Украјини. Још успеха очекујемо у наредним данима.

Dejan Zak Small

 

            Сребро у категорији С3 освојио је српски моделар Дејан Жак! Он је на Светском првенству у Украјини у овој класи био бољи од трећепласире Чехиње Виктори Трзилове, а у флај офу га је победио Кинез Бовен Гао. Наш такмичар Милан Дмитров се позиционирао на 12. место, а Кристина Чипчић на 29. место од укупно 37 моделара. У екипном пласману су најбоље резултате оствариле Чешка, Кина и Словачка, а Србија се пласирала на пето место међу 13 репрезентација.

            „С3 је као прва категорија била психички тешка и доста физички захтевна јер су модели летели до осам километара од места стартовања. Захваљујући изврсној организацији и тиму за враћање модела постигнут је врхунски резултат у доста тешкој конкуренцији са Чешком и Кином које су се бориле за прва три места“, јавља Драган Јевтић, вођа нашег тима из Украјине.

            У наредним данима очекујемо још вести од наших репрезентативаца који су обећали медаље у још неколико класа. Међу 300 такмичара, Србију на овом првенству представљају: сениори Зоран Катанић, Весна Катанић, Владимир Чипчић, Миодраг Чипчић, Михаило Петровић и Лука Воларевић, као и јуниори Дејан Жак, Милан Димитров и Кристина Чипчић. Нашем тиму помажу и Зоран Павлић и Златко Жак, док ће Бранислав Павловић бити мерилац времена.

fer play2014