fbInstagram

ТРИ ЕВРОПСКЕ МЕДАЉЕ ЗА СРПСКЕ РАКЕТАШЕ

Reprezentacija Srbije u raketnom modelarstvu na EP u Poljskoj

Српски ракетни моделари вратили су се са Европског првенства у Пољској са три бронзане медаље - две тимске и једном појединачном.

          Јуниор Јован Јосиповић освојио је треће место у класи С6А (ракете са траком) на Европском првенству у Пољској, у конкуренцији од 36 такмичара. Он је остварио разлику од само два бода у односу на другопласираног, док је разлика између прва два места чак 90 поена. У истој класи, српски јуниорски тим којег су поред Јована чинили Милан Димитров и Кристина Чипчић, освојио је такође бронзано одличје у конкуренцији 12 репрезентација. На овом првенству прославили су се и сениори који су у класи С5Ц освојили још једну бронзу за нашу репрезентацију. Михаило Петровић, Лука Воларевић и Миодраг Чипћић су се изборили за ову медаљу у конкуренцији десет репрезентација.

          "И код јуниора и код сениора је ове година била веома озбиљна конкуренција у односу на претходна европска прванства. У свакој од класа било је присутно од 18 до 23 репрзентације. Конфигурација терена и временски услови нам нису ишли на руку, губили смо моделе у шуми која је била поред нашег стартног места", објашњава Драган Јевтић, тим менаџер.

          Поред похода на медаље, један од циљева одласка наше репрезентације на ово првенство је и упознавање са тереном и условима за такмичење у Пољској, јер ће се управо на овом месту наредне године одржати Светско првенство за које наши ракеташи већ спремају моделе.

fer play2014