fbInstagram

СУБОТИЦА ОПЕН ЗА ПОЧЕТАК ЛЕТАЧКЕ СЕЗОНЕ ТАКМИЧЕЊА

89441998 655544591878964 5610411226375913472 o

Сезона ваздухопловних такмичења у летачким дисциплинама почела је 14.марта  параглајдинг такмичењем у Суботици. На спортском аеродрому Биково код Суботице, у организацији локалног Аеро клуба “Иван Сарић”, одржано је прво коло лиге Србије у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање на циљ.

Полетања су се реализовала на истом месту уз помоћ аутовитла и изведено је укупно пет такмичарских серија. Прво место је освојио Горан Ђурковић из Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ из Вршца. Друго место је заузео Иван Павлов из АК „Кумулус“ из Новог Сада и треће место Слободан Малетић из КВС „Кошава“ из Београда. У спорт класи најуспешнији је био Немања Медић из АК „Кумулус“ из Новог Сада, испред другопласираног Богдана Бундала из КВС „Кошава“ из Београда и трећепласираног Роберта Цинцика из АК „Делта“ Кањижа. Екипно прва позиција је припала пилотима из АК „Кумулус“ из Новог Сада, друга пилотима КВС „Кошава“ из Београда и трећа пилотима АК „Делта“ из Кањиже.

На такмичењу је наступио 21 пилот параглајдера, од којих две даме – Андријана Лочки из АК „Јат“ и Маријана Радовановић из УЕС „Топлица“ Прокупље.

Да се такмичење одржи у складу са правилима побринуо се судијски тим у саставу Александра Ђурковић, Мирослава Голубовић, Ана Павлов и судије стажисти Ева Карацоњи и Денис Марушић, а да такмичење протекне у одличној организацији био је задужен Аеро клуб „Иван Сарић“ из Суботице.

fer play2014