fbInstagram

ТИТУЛА ДРЖАВНИХ ПРВАКА ЗА ВАЉЕВО

pobednici gen plasnam

Пилотска посада Аеро клуба „Ваљево“ у саставу Миливој Петровић и Тодор Наранчић освојила је прво место на Државном првенству у рели летењу, одржаном на аеродрому Дивци код Ваљева у суботу 24.октобра. Ова двојица пилота из клуба домаћина су најбољим резултатима у дисциплинама извиђење и прецизно слетање, успели да се изборе за највишу позицију у генералном пласману од укупно осам пилотских посада из аероклубова из Србије.

Задаци које је 16 спортских пилота из Параћина, Зрењанина, Смедерева, Трстеника, Кикинде и Ваљева извршавало током такмичења били су временска тачност, извиђање и прецизно слетање. Поред победника који су били најбољи у извиђању и слетању, прво место у дисциплини временска тачност заузели су пилоти из АК „Трстеник“ – Александар Унчанин и Дејан Сарић. У дисциплини слетање су прво место са пилотима из Ваљева поделили и пилоти из АК „Трстеник“ – Душан Тодоровић и Стеван Игањатовић, који су такође показали  одличну прецизност у овом задатку. У генералном пласману који представља збир резултата из све три дисциплине, поред првопласираних Ваљеваца, друго место су освојили Душан Тодоровић и Стеван Игњатовић из АК „Трстеник“ и треће место посада параћинских пилота из АК „Наша Крила“ Параћин – Александар Годић и Драган Обрадовић.

На државном првенству су наступили искусни, али и млади пилоти из српских аероклубова. Кикинду су представљали Ника Адамов и млада дама пилот Николина Адамов, а Трсттеник две посаде од четири врсна пилота – Душан Тодоровић, Стеван Игњатовић, Александар Унчанин и  Дејан Сарић. Боје Зрењанина су бранили Лазар Танасковић и Владан Петровић, док је Параћин имао две посаде на овом државном првенству -  пилоти Александар Годић, Драган Обрадовић, Томислав Шалетић и Никола Наумовић. Из АК „Смедерево“ су наступили Владимир Спасић и Борис Тацковић. Домаћина АК „Ваљево“ представљали су искусни Миливој Петровић и Тодор Наранчић, који су постигнутим резултатом донели свом клубу и граду титулу државног првака после дуже времена, и тиме потврдили да Ваљево држи истакнуто и важно место на мапи спортског ваздухопловства Србије, још од далеке 1933.године када је аероклуб и основан.

fer play2014