fbInstagram

УСПЕХ СРПСКИХ МОДЕЛАРА У СВЕТСКОМ КУПУ

slavko

Протеклог викенда 2. и 3. октобра у Прилепу у Северној Македонији су одржана два кола светског купа у ваздухопловном моделарству – „Македонија куп“ и „Прилеп куп“. Ваздухопловни моделари из Србије су узели учешће на оба такмичења, уз забележене одличне наступе и освојене медаље.

На првом такмичењу – „Прилеп купу“ у суботу 2.октобра, Светозар Гостојић из АК „Зрењанин“ је освојио златну медаљу у класи Ф1Б (модели на погон са гумом). Такође, његов клупски колега Жива Ковачки је освојио прво место у класи Ф1Ц (пењачи), док је Славко Савић из АК „Нова Пазова“ освојио треће место у класаи Ф1А (модели једрилица).

Следећег дана ништа мање медаља за српске такмичаре на „Македонија купу“. У класи Ф1А Славко Савић је освојио бронзану медаљу од 21 такмичара из Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије. У класи Ф1Б након посебно занимљивог такмичарског надметања, сребрну медаљу је освојио Божо Грубић из АК „Нова Пазова“ са само секундом заостатка за првопласираним такмичарем из С.Македоније, а бронзану медаљу је освојио Слободан Милић из АК „Трстеник“ са само шест секунди заостатка за првопласираним. Светозар Гостојић је заузео четврто место у овој класи. Жива Ковачки је и на „Македонија купу“ задржао прву позицију и златну медаљу. Поред такмичара који су освојили медаље, на ова два светска купа у С.Македонији из Србије су наступили и Радоје Благојевић из АК „Војка“, Ненад Баточанин и Мића Тица из АК „Винг“ Београд, Андрија Пешић и Милан Рдаовић из АК „Трстеник“.

fer play2014