fbInstagram

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: ИНФОРМАЦИЈА О ВИРУСУ „COVID 19“ – ПРЕПОРУКЕ

Capture3 compressed

Обавештавамо Вас да је ваздухопловно-моделарско такмичење из календара такмичења ВСС - 6. Бачка Индор куп Ф1Н и Ф1Н-150, које је требало да се одржи у спортској хали у Сомбору у суботу 14.марта у непосредној организацији АК „Сомбор“, отказано због новонастале ситуације са корона вирусом „COVID 19“.

Такмичење ће се одржати у неком другом термину, накнадно дефинисаном.

 За такмичење у параглајдингу - Суботица Опен, лига Србије 1.коло, ФАИ 2, које треба да се одржи 14. и 15. марта на спортском аеродорму Биково у Суботици у организацији АК „Иван Сарић“ из Суботице, нема отказивања, с обзиром да се ради о такмичењу на отвореном и одржаће се у складу са планираним програмом.

 Ваздухопловни савез Србије прати ситуацију и препоруке Владе Републике Србије и надлежног Министарства омладине и спорта и сходно томе ћемо даље доносити одлуке и предузимати потребне кораке.

Наша препорука је да се сви учесници у систему ваздухопловног спорта, као лично и друштвено одговорни чланови заједнице, придржавају мера датих од званичних државних органа и у складу са здравственим препорукама.

Подсећамо, Влада Републике Србије донела је на седници 10.марта додатне мере у циљу спречавања појаве ширења и сузбијања заразне болести COVID-19, према препорукама епидемиолога и у складу са препорукама Светске здравствене организације (СЗО).

У складу са тим, уведена је привремена забрана уласка у Србију за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом коронавируса. То се односи на особе које су боравиле у Италији, појединим провинцијама Народне Републике Кине, Јужне Кореје, Ирана и деловима Швајцарске.

Такође, уведена је препорука за стриктно поштовање забране путовања запослених у систему здравствене и социјалне заштите у Србији у земље са интензивном трансмисијом COVID-19, као и жариштима епидемије.

Препоручена је и забрана јавних скупова са више од 100 људи у затвореном простору, док су скупови на отвореним просторима дозвољени.

Све званичне информације о корона вирусу можете прочитати на сајту: https://covid19.rs/. Подаци на сајту се ажурирају два пута дневно у 8 и 18 часова.  

Такође, Министарство здравља Републике Србије је објавило доступне бројеве телефона према месту пребивалишта за све оне који имају одређене симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручјима захваћеним COVID-19, на којима могу добити све потребне информације, као и препоруке о даљем поступању, од дежурних епидемиолога. https://www.zdravlje.gov.rs/vest/346249/covid-19-brojevi-telefona-prema-mestu-prebivalista.php

fer play2014