fbInstagram

ВЛАДИМИР БАЧАНИН ПОБЕДНИК ПАРАГЛАЈДИНГ ЛИГЕ СРБИЈЕ ЗА 2020.ГОДИНУ

PHK00437

Пилот параглајдера Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Air 037“ из Крушевца наставио је да ниже најбоље резултате, па је после титуле државног првака у прелету параглајдером, освојио и титулу првака лиге Србије у овој дисциплини за 2020. годину. Након одржана три кола лиге, Бачанин је у укупном резултату освојио највише бодова, испред другопласираног Жељка Овуке из Клуба слободног летења и бициклизма „Арес“ из Београда и трећепласираног Срђана Ристановић из Спортског клуба „FlyFit“ из Београда.

До пласмана у лиги Србије у параглајдингу у дисциплини прелет пилоти су дошли практично у месец дана и без паузе, јер су сва три кола лиге одржана у месецу септембру, због неповољне временске прогнозе и ситуације са пандемијом вируса Covid-19 током године. Тако напоран темпо није сметао пилотима да на три кола лиге у Вршцу, на Копаонику и у Тителу лете укупно девет такмичарских серија и остваре прелете од неколико стотина километара.

До последњег кола је била неизвесна ситуација у појединачном пласману, где су се за прво место борили Владимир Бачанин и Жељко Овука. У генералном пласману и између трећепласираног Срђана Ристановића и четвртопласираног Зорана Петровића је врло мала бодовна разлика, а у стопу су их пратили и одлични Предраг Дудић и Драган Мартиновић. Екипно прво место у лиги је освојио Параглајдинг клуб „Голија“ из Рашке у саставу Зоран Петровић, Предраг Дудић, Павле Павловић и Бранислав Ђуровић, друго место Клуб слободног летења и бициклизма „Арес“ из Београда у саставу Жељко Овука, Милош Гагић, Небојша Росић, Андреј Соколић и треће место Спортски клуб „FlyFit“ из Београда у саставу Срђан Ристановић, Марко Милутиновић, Младен Николић, Мића Тадић и Милош Ћеха.

На овогодишњој лиги Србије у параглајдингу у дисциплини прелет је учествовало 40 пилота параглајдера из 14 клубова из Србије. Прво коло је одржано у Вршцу у организацији КСЛиБ „Арес“ из Београда, друго коло на Копаонику у организацији ПК „Голија“ из Рашке и треће уједно и завршно коло на Тителском брегу у организацији АК „Кумулус“ из Новог Сада. Последње коло у Тителу, на коме су највише позиције заузели Срђан Ристановић, Владимир Бачанин и Драган Мартиновић, је било пресудно за поредак у генералном пласману. Овим првим местом, Бачанин је ову годину завршио са дуплом титулом – првака државе и првака лиге у парагаглајдингу у дисциплини прелет.

Аутори фотографија: Предраг Кучанда и Петар Холик

fer play2014