fbInstagram

ВАЗДУХОПЛОВНИ МОДЕЛАРИ ОВОГ ВИКЕНДА У СОМБОРУ

IMG 9489

Након мање паузе током године, у суботу 6.новембра пред ваздухопловним моделарима који се такмиче у дисциплини Ф1Н су два такмичења – Државно првенство и 6. Бачка индор куп уједно 1.коло логе Србије. Организатор и домаћин је Аеро клуб „Сомбор“, а такмичења ће се одржати у сомборској спортској хали „Мостонга“.

Државно првенство ће се одржати у преподневним часовима, а Бачка индор куп у после подневним. За победничке позиције ће се надметати сениори и јуниори у оквиру националне конкуренције, и у заједничкој отвореној конкуренцији са гостима из иностранства. Такође, поред лета модела класе Ф1Н, одржаће се такмичење и у ревиојалној дисциплини Ф1Н-150.

Модели Ф1Н су једноставни ваздухопловни модели, без погона, који се стартују бацањем такмичара у затвореном простору – спортским халама. Мери се време лета модела након избацивања из руке такмичара и најбољи је такмичар чији је модел најдуже летео. Иако лагани и једноставни модели, могу остварити слободан лет до 60 секунди. Дисициплина спада у ред једноставнијих и забавнијих, па је пре свега намењена развоју подмлатка и стицању интересовања за овај ваздухопловни спорт.

Након ових такмичења у дисциплини Ф1Н ће се одржати још два кола лиге до краја сезоне, после којих ћемо имати победника лиге Србије, а сутра у Сомбору ћемо видети ко ће бити овогодошњи државни првак.

fer play2014