fbInstagram

ЗАХВАЛНОСТ МИНИСТРУ ОДБРАНЕ ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ВАЗДУХОПЛОВНОГ СПОРТА У СРБИЈИ

img 7100 1596793015

Данас је у Ваздухопловном савезу Србије одржан радни састанак првог човека Министарства одбране Републике Србије - министра Александра Вулина и представника спортског ваздухопловства у Србији – председника ВСС Лабуда Булатовића и генералног секретара ВСС – Жељка Овуке.  Том приликом је министру Вулину додељена „Златна плакета“ за лични допринос развоју ваздухопловног спорта у Србији.

На састанку је истакнута јака повезаност спортског и војног ваздухопловства, и да је могућ развој и јачање ваздухопловства у Србији, првенствено уз добру сарадњу и унапређење исте. Показатељ досадашње сарадње је управо ово признање које је Ваздухопловни савез Србије упутио министру одбране, за све што Војска Србије чини за спортско ваздухопловство, како кроз помоћ у организацији Државног првенства у падобранству, Балканског скока пријатељства и других догађаја и активности, тако и кроз подршку припадницима Војске Србије који су уједно и чланови ВСС.

Разговарано је о плановима за будућност, а министар Вулин је најавио интезивирање сарадње са спортским организацијама члановима ВСС – аероклубовима, кроз директније активности и унапређење војних и спортских капацитета. Договорени су значајни пројекти за будућност, у корист свих ваздухопловаца. Тиме је закључено да од Министарства одбране Републике Србије и Ваздухопловног савеза Србије, нема два важнија сарадника на пољу ваздухопловства у Србији.

Састанку су присуствовали и чланови Управног одбора ВСС, а плакету је министру Вулину уручио председник ВСС Лабуд Булатовић. Такође, у духу јачања везе спортског и војног ваздухопловства, дрес падобранске репрезентације Србије министру одбране уручио је секретар ВСС Жељко Овука.

fer play2014